BIOGRAFIE
 

arjan baan fotograaf


Door een Burn-Out in 2001 raakte Arjan zijn baan als hoofd administratie bij een groot bouwconcern in Rijssen kwijt.
Tijdens zijn revalidatie (her)ontdekte hij de schoonheid van de natuur door de vele wandelingen die hij mocht maken met zijn oom.
Tot dan toe was zijn grootste hobby het kweken van Bonsai, maar in die periode richtte hij ook zijn tuin, achter hun pas nieuw betrokken woning in als Japanse tuin.
Ook hierin vond hij zijn rust en liefde voor de natuur.
Hij volgde een cursus website bouwen, fotografie en de reeds eerder behaalde certificaten bedrijfspresentatie en fotobewerking kwamen goed van pas, want hij fotografeerde alle planten, Koi en ornamenten in zijn tuin en maakte een schitterende website om dit met anderen te delen.

In september 2004 kon hij in deeltijd aan de slag als chauffeur schoolvervoer bij een taxibedrijf in Rijssen.
In de vrije uurtjes was hij veel te vinden in de natuur om foto's te maken en deze te delen met anderen op zijn website.

Na een terugval in januari 2014 besloot hij het roer helemaal om te gooien en, met in achtneming van restricties, maakte hij van zijn hobby fotograferen zijn beroep.
Dat dit een goede keus was is al merkbaar aan de landelijke bekendheid die zijn natuurfoto's genieten.
Inmiddels is hij ook bekend om zijn prachtige en ongedwongen familiefoto's die hij maakt voor jubilerende echtparen en gezinnen uit de regio.
Maar families die op vakantie zijn in de buurt van Rijssen, weten hem inmiddels ook te vinden voor het laten verzorgen van een familieshoot.

                            

natuurfotograaf arjan baan hart van rijssen
 

.natuur fotograaf arjan baan